topimg

Råd inför/efter vaxning!

Viktig information för bästa resultat:

Det är alltid lite bättre med lite längre hår när man blir vaxad, vi rekommenderar minst 5 mm för att allt ska följa med och att förhindra snabb utväxt. Du bör inte raka mellan vaxnings tillfällen, pga. att vissa hår inte ska vara för korta vid vaxning. Om man har rakat tidigare är det alltid svårare att vaxa de första gångerna. Då behöver man kanske vaxa lite oftare.

Torr hud bör ett par dagar innan vaxning fuktas upp och smörjas in, detta gör att behandlingen blir mycket skonsammare för huden.

Vaxa regelbundet så kommer hårstråna med tiden att lossna lättare, även korta hårstrån följer med bättre och själva vaxningen gör mindre ont. Tiden mellan vaxningstillfällen kommer att bli längre och längre.

Använd inte peeling innan vaxning, huden blir känsligare för vaxning och den hinner inte återhämta sig.

Vid problem med inåtväxande hårstrån fråga terapeuten om produkt att använd. Vi rekommenderar också att du efter vaxning använder peeling/skrubb en till två gånger per vecka för att förhindra inåt växta hårstrån. Huden bör inte vara solbränd eller irriterad. Huden som ska vaxas ska vid vaxnings tillfälle vara fri från crème.

Bikinilinje:

Ibland kan det vara svårt att veta vilket område det omfattar. Bikinilinjen är den linje där troskanten slutar. En del kvinnor som tar på sig trosor/bikini märker att hår syns på ställen som man inte vill att alla ska se och väljer därför att antigen raka bort det eller att vaxa bort det.

Kontakta oss

Tel: 0709-82 94 12

E-mail: madeleine@vidahalso.se

 

Glöm inte att använda era Friskvårds pengar!

Vad säger Skatteverket?

Vad säger Skatteverket? Massage på jobbet gäller som friskvård och är avdragsgillt, om alla på företaget erbjuds denna möjlighet enligt skattemyndighetens regler. Läs mer på Skatteverkets hemsida om ”Motion och annan friskvård